Werving

ZOMER

We zijn steeds op zoek naar goede nieuwe en gemotiveerde krachten om ons team van monitoren te versterken! Sta je zelf te springen om een groep jongeren de vakantie van hun leven te bezorgen? Je bent minstens 18 jaar? Je bent flexibel, sociaal en niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Dan ben jij de persoon die we zoeken!


Geen ervaring en minstens 17 jaar

Voor wie?
Je hebt geen of onvoldoende ervaring bij andere organisaties/verenigingen.  Je bent geen afgestudeerde leerkracht of begeleider in het jeugdwerk.  Je hebt geen relevant diploma.

Wat?
Wij organiseren opleidingcursussen in het zonnige Spanje, gegeven door een ervaren lesgever. Hij/zij kan jullie door zijn/haar ervaring voorbereiden op verschillende situaties die zich kunnen voordoen op locatie.

Naast de noodzakelijke theorie over EHBO, spelmethodiek en correct pedagogisch handelen zet je ook in de praktijk je eerste stappen in je veelzijdige ‘carrière’ als monitor. Zo zal je samen met een medecursist activiteiten voorbereiden en deze onder toeziend oog van de huidige monitor ook effectief begeleiden voor een groep. Je steekt waar nodig ook een handje toe tijdens de begeleiding van sommige uitstappen.

Na het succesvol afronden van deze opleiding word je opgenomen in ons monitorenbestand en krijg je de kans om aansluitend (later die zomer of volgende zomer) de opgedane kennis om te zetten in de  praktijk in vorm van een ‘stageweek’. Hier fungeer je als volwaardig monitor maar staan de andere (meer ervaren) monitoren je graag bij waar nodig, luisteren ze naar je vragen en geven opbouwende opmerkingen waar nodig.

Doorloop je deze week zonder problemen, dan heb je je dubbel en dik bewezen en plannen we je de komende jaren graag in het team voor één van onze zonnige bestemmingen. Welkom in het team!

Wanneer?
Tijdens zomer 2017. Aangezien wij deze cursussen kwalitatief en persoonlijk willen houden zijn de plaatsen beperkt.  Wees er dus snel bij!

Kandidaat stellen ?
Je wil de opleidingscursus volgen omdat je nog niet voldoende ervaring hebt: je boekt deze cursus online via onze website. Aanbod opleidingscursussen vind je hier


Ervaring en minstens 19 jaar

Voor wie?         
Voor zij met al heel wat ervaring bij andere organisaties/verenigingen: afgestudeerde leerkrachten of begeleiders in het jeugdwerk. Dit weekend is verplicht voor alle ‘nieuwe’ monitoren binnen Jongerentravel.

Wat?                   
Wij organiseren een opleidingsweekend. Tijdens dit weekend wordt zowel het doen en laten van onze organisatie uitgelicht als de basis voor het pedagogisch handelen en animeren. Je krijg antwoorden op o.a. volgende vragen:

 • Waar staat Jongerentravel voor?
 • Hoe begeleid je uitstappen?
 • Wat is onze visie en hoe realiseren wij deze in de praktijk?
 • Wat kan en wat kan écht niet?
 • Wat wordt er op locatie van de monitoren verwacht?
 • Hoe reageer je correct in bepaalde situaties?

Een team van ervaren monitoren zal na verloop van dit weekend evalueren of ze jullie klaar achten om komende zomer in te staan voor een groep jongeren. Ze kunnen je doorverwijzen naar bovenstaande opleidingscursus, je de kans geven je ter plaatse te bewijzen tijdens een week ‘stage’ of je simpelweg capabel genoeg vinden om er direct in te vliegen!

Wanneer?
De weekends gaan door in de lente van 2017.  Meer nieuws hierover binnenkort hier te vinden!

Kandidaat stellen ?
Je wil het opleidingsweekend volgen (je voldoet dus aan onze vereisten!)

Je surft naar onze monitorenwebsite (http://monitor.jongerentravel.be/) om een profiel aan te maken door je te registreren. Nadat je dit profiel zo goed mogelijk hebt ingevuld stuur je een mailtje naar teamers@jongerentravel.be met een korte motivatie waarom jij een goede aanwinst zou zijn voor ons team. Pas na het ontvangen van deze mail kunnen wij je profiel op onze monitoren website bevestigen en je toevoegen aan onze monitoren groep op Facebook.


Veel ervaring en minstens 20 jaar

Voor wie?         
Afgestudeerde leerkrachten mét een hoop ervaring in het jeugdwerk of bewezen hoofdmonitoren bij een andere organisatie.

Wat?                   
Wij organiseren voor jullie een opleidingsdag. Aangezien we jullie bijna niets meer kunnen bijbrengen op het vlak van begeleiding en animatie beperken we ons deze dag tot het omkaderen van onze organisatie. Doorheen de dag wordt het doen en laten van onze organisatie uitgelicht en krijg je antwoorden op o.a. volgende vragen:

 • Waar staat Jongerentravel voor?
 • Wat is onze visie en hoe realiseren wij deze in de praktijk?
 • Wat kan en wat kan écht niet?
 • Wat wordt er op locatie van de monitoren verwacht?
 • ...

Wanneer?          
Deze dagen gaan door in de lente van 2017.  Meer nieuws hierover binnenkort hier te vinden!

Kandidaat stellen ?
De kandidatuur voor het volgen van een opleidingsdag verloopt identiek aan het opleidingsweekend.

Je surft naar onze monitorenwebsite (http://monitor.jongerentravel.be/) om een profiel aan te maken door je te registreren. Nadat je dit profiel zo goed mogelijk hebt ingevuld stuur je een mailtje naar teamers@jongerentravel.be met een korte motivatie waarom jij een goede aanwinst zou zijn voor ons team. Pas na het ontvangen van deze mail kunnen wij je profiel op onze monitoren website bevestigen en je toevoegen aan onze monitoren groep op Facebook.


WINTER


Je surft naar onze monitorenwebsite (http://monitor.jongerentravel.be/) om een profiel aan te maken door je te registreren. Nadat je dit profiel zo goed mogelijk hebt ingevuld stuur je een mailtje naar teamers@jongerentravel.be met een korte motivatie waarom jij een goede aanwinst zou zijn voor ons team.

Voor het winterseizoen vragen wij een ski- of snowboard-monitorenattest van een erkende organisatie (Sneeuwsport Vlaanderen, BSFE, Bloso,…) of voldoende ervaring bij een andere wintersportorganisatie.

Voor het winterseizoen geven wij zelf geen aparte opleidingscursussen. Ervaring op de latten/board is dus een  must!Waarom kiezen voor Free spirit +16